Bine v-am regăsit în noul an…
Cât pe ce să mă prindă Paștele fără salutul de început de an.
A trecut deja ianuarie, iar eu nu am revenit încă pe blog. De ce? Aglomerație… relaxare… căutări… evenimente… Toate acestea au contribuit la întârzierea mea de a mă face văzută online.
Dar, nu-i nimic. Până la urmă mie îmi place să fac lucrurile altfel decât „se fac”. Nu tu analiză 2018 și rezoluții pe 2019 odată cu toată lumea pe 1 ianuarie. Nu tu poze de pe vreo pârtie. Nu tu dezbaterea vreunui subiect de actualitate. Doar experimentarea unei stări de „go with the flow” (sau mergi cu valul, cum s-ar spune) pe care am constatat în ultimul timp că sunt pe cale să o adopt.
De fapt, dacă vă fac vouă aceste mărturisiri acum, se cheama că deja am început să o aplic din plin.
Dar nu fac asta pentru că mi-am propus, ci pentru că se pare că am început să mă transform (Slavă Domnului!) într-o variantă îmbunătățită (aș zice) a mea.
Cam așa mă simt eu în ultimul timp: încrezătoare, îngăduitoare, încântată.
Sunt ani de zile de când mă lupt, mă plâng, mă străduiesc, abandonez, o iau de la 0, citesc, întreb, refuz, sunt confuză. Apoi iar renunț, încerc, mă prefac că sunt relaxată, învăț, caut, mă străduiesc.
Vă dați seama că acum am simțit nevoia să savurez la maxim noua mea stare de spirit pe care o experimentez.
Ei da, am simțit în ultimul timp, pentru prima oară în viața mea, că pot face lucruri pe care altă dată nu aș fi putut nici măcar să visez că le fac. Despre unele dintre ele nici nu știam că există.
Am învățat să fiu observator
Știți momentele acelea când te nimerești în mijlocul unei situații tensionate, poate în familie, și auzi reproșuri și tu te justifici și reformulezi reproșuri pentru a balansa situația și în favoarea ta? Ei bine acela este unul dintre momentele în care este bine să fii și observator. Asta înseamnă să îți păstrezi luciditatea și să privești și punctul de vedere al celuilalt, să îți observi și propriile reacții, să conștientizezi cum te simți și ce îți vine să faci.
La ce îți este asta de folos? Păi, în timp, dacă vei face asta cu perseverență, vei ajunge să nu mai reacționezi impulsiv, să înțelegi lucrurile în profunzime, să uiți de orgolii, să nu mai acționezi inutil, să îți îmbunătățești relațiile, să îți conservi energia, să ajuți cu adevărat, să fii mai calm, să faci alegeri mai bune, să .. aș putea continua mult și bine.
Cert este că a fi și observator în timp ce îți trăiești bine-mersi viața, îți poate deveni un exercițiu transformator.
Am reușit să trăiesc mai mult în prezent decât în capul meu
Ca urmare a faptului că mi-am imbunătățit abilitatea de a fi observator, am mai obținut ceva foarte uimitor pentru mine: am început să mă pot lăsa dusă de val, fără să îmi mai fie teamă de pierderea controlului, și fără să mai am senzația că stau cu mâinile în sân în fața vieții.
Și am constatat că este extraordinar să vii din postura aceea de observator și să îți croșetezi planurile cu firul evenimentelor sau al oportunităților care ți se aștern prin fața ochilor tăi larg deschiși și prin fața intuiției tale treze, cum nu a fost vreodată.
Așadar acesta este bilanțul personal pentru 2018 pe care l-am conștientizat în acest final și început de an.
Pe blog lucrurile au stat extraordinar. Deși am publicat la jumătate față de anul trecut, cei care v-ați rupt din timpul vostru ca să citiți ceva aici, ați fost de două ori mai mulți. Nu știu dacă am devenit eu mai bună la scris neapărat, dar sper că măcar am ajuns mai aproape de sufletul vostru. Asta m-ar bucura.
Top 2018:
Ca să vă faceți o idee despre punctele de interes de anul trecut, am făcut un top 5 al celor mai citite articole. Pe mine sigur m-a cuprins nostalgia recitindu-le.
Locul V: Când copilul nu vrea să schimbe nimic la tine
A fost un articol scris dintr-o suflare, imediat după ce am făcut un test cu fiică-mea. Se pare că au fost mai mulți cei care au fost înduioșați de candoarea ei.
Locul IV: Dulce și amar la Pensiunea ”Curtea dintre vii” – Ostrov
Am scris cu tristețe și nostalgie despre acel loc. Tristețe pentru modul în care înțeleg unii să valorifice în turism o zonă interesantă. Nostalgie pentru că a fost o frumoasă evadare a noastră, din rolul de părinți de copil mic în rolul de cuplu.
Locul III: 4 ponturi pentru o mai bună disciplină financiară
Se pare că banii rămân în top când vine vorba despre interesele noastre. Am vorbit despre dificultățile mele în privința gestionării banilor, dar și despre lecțiile învățate de la jumătatea mea mai bună la acest capitol.
Locul II: Adaptarea la grădiniță, bat-o vina
Uh! Ce-am mai tras cu adaptarea noastră la grădiniță! Și când spun ”a noastră” mă refer, pe bune, la toată familia. Se pare că a fost util să scriu despre experiența noastră din moment ce a ajuns pe locul II în top.
Locul I: Cum a fost înțărcarea blândă la noi
Este al treilea an în care acest articol se află pe primul loc. Îl iubesc! Mă bucur că am un loc unde am avut ocazia să povestesc despre această experiență intensă și bogată. Și vouă vă mulțumesc pentru că l-ați savurat!
Planuri pentru 2019?
Vreau să mă bucur de lucrurile extraordinare care mi se vor întâmpla. Contribuția mea va fi importantă. Voi face o mulțime de lucruri. Doar că, de data aceasta, le voi face pe acelea pe care intuiția mea mă va sfătui să le fac.
Sunt prea abstractă? Deocamdată. Pe parcursul acestui an îmi propun să creez pe blog ceva nou … o surpriză … care să ajute, să contribuie, să sprijine.
Vă mulțumesc pentru răbdarea cu care mi-ați fost alături până acum și vă doresc un an minunat și împlinitor!